Alles van en over Alphen aan den Rijn | Workshops, cursussen, trainingen, opleidingen, lessen, bijlessen, lezingen en / of coaching in Alphen aan den Rijn en omgeving vind je hier

Je vindt een groot aanbod en uitgebreide mogelijkheden bij Eduvents Alphen aan den Rijn. Workshops, cursussen, trainingen, opleidingen, lessen, bijlessen, lezingen en / of coaching in Alphen aan den Rijn - aanbod in vele soorten en maten. Zoek je voorbeelden voor workshops, cursussen, trainingen, opleidingen, lessen, bijlessen, lezingen en / of coaching in Alphen aan den Rijn ter inspiratie dan kun je onderstaande lijst op je gemak doornemen.

Resultaten 1 - 10Laat zien:     Eduvents per pagina

Trefwoorden: Alles over Alphen aan den Rijn. Bekijk ons uitgebreide Alphen aan den Rijn aanbod aan workshops, cursussen, trainingen, opleidingen, lessen, bijlessen, rijlessen, huiswerkbegeleiding, lezingen, coaching en nog veel meer!. Het aanbod omvat ondermeer: workshop Alphen aan den Rijn workshop, workshops Alphen aan den Rijn workshops, cursus Alphen aan den Rijn cursus, cursussen Alphen aan den Rijn cursussen, opleiding Alphen aan den Rijn opleiding, opleidingen Alphen aan den Rijn opleidingen, training Alphen aan den Rijn training, trainingen Alphen aan den Rijn trainingen, les Alphen aan den Rijn les, lessen Alphen aan den Rijn lessen, bijles Alphen aan den Rijn bijles, bijlessen Alphen aan den Rijn bijlessen, dansles Alphen aan den Rijn dansles, danslessen Alphen aan den Rijn danslessen, fotografie cursus Alphen aan den Rijn, fotografie workshop Alphen aan den Rijn, rijles Alphen aan den Rijn rijles, rijlessen Alphen aan den Rijn rijlessen, huiswerkbegeleiding Alphen aan den Rijn huiswerkbegeleiding, lezing Alphen aan den Rijn lezing, lezingen Alphen aan den Rijn lezingen, coaching Alphen aan den Rijn coaching.

Dies Groot Vakfotografie & Lijstenmakerij - WoerdenStudiekring - huiswerkbegeleiding bijles examentrainingVolksuniversiteit VU Alphen aan den Rijn 

De gemeente Alphen aan den Rijn in de provincie Zuid-Holland, ligt aan de Oude Rijn tussen Leiden Gouda, Bodegraven en Ter Aar.

Alphen wordt aan de oostzijde begrensd door de Gouwe en het Aarkanaal en in het westen door de Heimanswetering. E zijn zes bruggen over de Oude Rijn. Deze bruggen zijn de: Zwammerdamse brug, Steekterbrug, Swaenswijkbrug, Alphensebrug, Kon. Julianabrug en Albert Schweitzerbrug. De overige bruggen zijn de 's Molenaarsbrug over de Heimanswetering, de Zegerbrug over het Aarkanaal, de Rijnhavenbrug, de Hefbrug Gouwesluis over de Gouwe en de Oranje Nassaubrug over het Aarkanaal. Alphen heeft meer dan 107.000 inwoners. Buiten de grootste plaats binnen de gemeente, Alphen aan den Rijn, bestaat de gemeente uit kernen Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rjndijk, Koudekerk aan den Rijn, Oudshoorn en Zwammerdam. Alphen aan den Rijn werkt op bestuurlijk gebied samen met de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem in het Rijnstreekberaad. De betrokken gemeenten maken sinds 1 april 2010 deel uit van de regio Holland Rijnland.

De naam Alphen is waarschijnlijk afkomstig van de naam van het Romeinse castellum Albanianae, dat "nederzetting aan het witte water" betekent. De gemeente Alphen aan den Rijn kent 173 monumenten die in het rijksmonumenten register inschrijven staan, waarvan 51 monumenten in Alphen zelf staan. Bekende monumenten zijn: ‘De Eendracht’ uit 1752 een industrie- en poldermolen, ‘De Aarlanderveen Molen no. 3’ gebouwd in 1823 ook een industrie- en poldermolen, ‘Steektermolen’ uit 1597 eveneens een industrie- en poldermolen, ‘Sint- Bonifaciuskerk’ van 1886, ‘Gouwesluisbrug’ gebouwd in 1937-38, ‘Villa Vrederust’ uit 1870 en Grafkapel voor de familie ‘De Smeth’ van Alphen gebouwd in 1773.

In Alphen is veel te doen. Je kan naar het Archeon gaan hier zijn reconstructies van gebouwen te vinden die ooit écht in Nederland hebben gestaan. Het vogelpark Avifauna is ook een aanrader. Er zijn het hele jaar culturele exposities en activiteiten georganiseerd door ‘STA-ART’ een kunstenaarscollectief waarbij 120 kunstenaars zijn aangesloten. Er is een groot aanbod van restaurants zoals ‘Sofra’, ‘Il Delicato’, ‘Alfreds’, ‘El Caballo’, ‘Back to Eddy’s’ en Bistro ‘t Oude Pakhuiys. Als je uit wil gaan kan je bij voorbeeld naar ‘Schatjes’, ‘de Ouwe Tap’, ‘Biercafé de Natte’, bar ‘Amsterdam’, ‘Querelle’, ‘Parkvilla’ en nog veel meer.

Rubrieken
Provincie
Plaats(en)
Soort Eduvent
Prijsrange
Aanvullend
Reset

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder