Goden in Beeld - beeldende kunst geschiedenis - cursus Boskoop Creatief - regio Alphen aan den Rijn, Boskoop, Bodegraven, Gouda, Hazerswoude, Reeuwijk, Waddinxveen, ZoetermeerGoden in Beeld - beeldende kunst geschiedenis - cursus Boskoop Creatief - regio Alphen aan den Rijn, Boskoop, Bodegraven, Gouda, Hazerswoude, Reeuwijk, Waddinxveen, Zoetermeer

Goden in Beeld - beeldende kunst geschiedenis - cursus Boskoop Creatief

Tijdens deze cursus maken we een reis terug in de geschiedenis naar de oude Grieken en hun Goden. De Griekse mythen spelen in onze cultuur een belangrijke rol: ze zijn op kunstwerken te zien en de namen van de goden en helden komen veelvuldig voor in onze literatuur. Aan de hand van schilderingen en beelden uit de oudheid vertel ik de verhalen van de belangrijkste twaalf Griekse goden. We bekijken hoe zij in de oudheid werden afgebeeld en hoe die afbeeldingen in de loop van de tijd veranderden. Zo schoor Dionysos zijn baard af en droeg Artemis, de godin van de jacht, steeds kortere rokjes.
Prijs
40,00 €
(meer info)
Aanmelden / Inschrijven Contact
Stuur een EmailDoorsturen

Beschrijving

Goden in Beeld - beeldende kunst geschiedenis - cursus Boskoop Creatief - regio Alphen aan den Rijn, Boskoop, Bodegraven, Gouda, Hazerswoude, Reeuwijk, Waddinxveen, Zoetermeer

Creatieve workshops en cursussen Boskoop Creatief - regio Alphen, Boskoop, Bodegraven, Gouda,...

Alle eduvents van deze aanbieder

Goden in beeld - een reis door de (kunst)geschiedenis

Kunstgeschiedenis Goden in beeld (4 lessen)

Tijdens deze cursus maken we een reis terug in de geschiedenis naar de oude Grieken.

De Griekse mythen spelen in onze cultuur een belangrijke rol: ze zijn op kunstwerken te zien en de namen van de goden en helden komen veelvuldig voor in onze literatuur. Deze cursus gaat over de Griekse goden in onze kunst. Aan de hand van schilderingen en beelden uit de oudheid vertel ik de verhalen van de belangrijkste twaalf Griekse goden. We bekijken hoe zij in de oudheid werden afgebeeld en hoe die afbeeldingen in de loop van de tijd veranderden. Zo schoor Dionysos zijn baard af en droeg Artemis, de godin van de jacht, steeds kortere rokjes.

Daarna kijken we hoe de goden in de kunst vanaf de Renaissance afgebeeld worden. Hoe interpreteerden de christelijke kunstenaars van die tijd de heidense goden, waar ze niet meer in geloofden? We zien dat Dionysos zo nu en dan heel dik is en dat Artemis na de oudheid meestal helemaal geen rokje meer aan heeft.

 1. Les 1. Inleiding

  Kort overzicht van de chronologie van het oude Griekenland. Hoe is het mogelijk dat de Grieken geloofden in goden, die overspel pleegden en elkaar constant bedrogen? Waarom beeldden christelijke kunstenaars Griekse goden af?

 2. Les 2 tot en met 4.

  De verhalen van de belangrijkste Griekse goden in de kunst van de oudheid en latere tijden. Goden die onder andere aan de orde komen: Zeus, Athena, Apollo, Artemis en Dionysos.

Docent: Diana de Wild, Cursusdata: dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur op 3, 10, 24 november en 1 december

Kosten: € 40,00 per persoon

In overleg tussen docent en cursisten is het mogelijk om de cursus af te sluiten met een rondleiding in het Museum van Oudheden in Leiden of het Allard Pierson in Amsterdam.

De cursus Goden in Beeld - kunstgeschiedenis - cursus Boskoop Creatief - regio Alphen aan den Rijn, Boskoop, Bodegraven, Gouda, Hazerswoude, Reeuwijk, Waddinxveen, Zoetermeer van Boskoop Creatief - creatieve workshops en cursussen wordt gegeven door Mw Diana de Wild op de locatie MFC De Plataan in Boskoop.

Rubrieken / trefwoorden: Creatief, Kunst en Cultuur, Schilderijen, Cursus, Diana de Wild, Goden, Griekse Goden in Beeld, Randstad, Het Groene Hart, Midden Holland, Zuid-Holland, Nederland, Griekenland, Beeldende kunst, Beelden, mythologie, griekse godinnen

De eduvents maken gebruik van de volgende locaties :

MFC De Plataan - Boskoop

Deze eduvents worden verzorgd / begeleid door :

Diana de Wild - Boskoop • Trefwoorden / Tags :
COM_TYPERING_EDUVENT
 • Cursus
 | 
COM_PLAATS-FILTER
 • Boskoop
 | 
COM_EDUPLACES-FILTER
 • MFC De Plataan - Boskoop, 
 • Alles
 | 
COM_EDUSTAFF-FILTER
 • Diana de Wild - Boskoop, 
 • Alles
 | 
COM_TIJDSPANNE
 • 1 tot 3 maanden
 | 
COM_WEEKDAGEN-FILTER
 • Doordeweeks, 
 • Dinsdag
 | 
COM_DAGDELEN-FILTER
 • Middag
 | 

Overzicht

Overzicht

Soort Eduvent
COM_TYPERING_EDUVENT
 • Cursus
Plaats(en)
COM_PLAATS-FILTER
 • Boskoop
Locatie(s)
COM_EDUPLACES-FILTER
 • MFC De Plataan - Boskoop, 
 • Alles
Docenten
COM_EDUSTAFF-FILTER
 • Diana de Wild - Boskoop, 
 • Alles
Aantal Lessen / Sessies 4 lessen van 2 uur
Overige bijzonderheden

In overleg tussen docent en cursisten is het mogelijk om de cursus af te sluiten met een rondleiding in het Museum van Oudheden in Leiden of het Allard Pierson in Amsterdam.

Tijdspanne / Periode
COM_TIJDSPANNE
 • 1 tot 3 maanden
Dag(en) van de week
COM_WEEKDAGEN-FILTER
 • Doordeweeks, 
 • Dinsdag
Dagdeel
COM_DAGDELEN-FILTER
 • Middag

Data & Prijzen

Data

 • Docent(e)(n) : Diana de Wild
 • Locatie(s) : MFC De Plataan - Boskoop
 • De 4-daagse cursus word op dinsdagmiddag gegeven. In het tabblad Agenda vind je de geplande aanvangsdatum / -data. Via het contactformulier kun je je aanmelden / inschrijven en / of meer informatie aanvragen. Bellen kan natuurlijk ook altijd!

Prijzen

De kosten voor deze 4-daagse cursus bedragen € 40,-- per persoon

In overleg tussen docent en cursisten is het mogelijk om de cursus af te sluiten met een rondleiding in het Museum van Oudheden in Leiden of het Allard Pierson in Amsterdam.

Voorwaarden & Condities

De publicatie van dit eduvent op onze website is met de grootste zorgvuldigheid gedaan. De informatie op de website van de aanbieder is echter altijd leidend.


Agenda

Agenda

Voor dit eduvent zijn op dit moment (nog) geen geplande data in onze Agenda te vinden. Het kan zijn dat dit eduvent inmiddels al begonnen of voorbij is of dat het hier een thuis- / zelfstudie betreft. In dit geval bepaal je zelf in overleg met de aanbieder waar en wanneer je begint. Dit is uiteraard ook het geval bij maatwerk op locatie en/ of bij een (individueel) coaching-/ begeleidingstraject.


Meer informatie over dit eduvent kun je hier vinden:  BeschrijvingOverzichtData & PrijzenLocatie(s)Door wieImpressieErvaringenReacties.

Locatie(s)

Locatie(s)


MFC De Plataan - Boskoop

Snijdelwijklaan 2, 2771SX, Boskoop, Zuid-Holland, Nederland

Creatieve workshops en cursussen Boskoop Creatief - regio Alphen, Boskoop, Bodegraven, Gouda, Hazerswoude, Reeuwijk, Waddinxveen, Zoetermeer / MFC De Plataan - Boskoop

Multifunctioneel Centrum De Plataan

Dè binnensport accommodatie van Boskoop: Iedere week krijgen zo’n 1400 leerlingen gymles in De Plataan. Daarnaast zijn Volleybalvereniging Timios, Gymvereniging Boskoop en Budo Sport Het groene Hart enkele verenigingen die gebruik maken van De Plataan. Het gebruik van de sportzaal is nagenoeg volgeboekt. Het is fantastisch om te zien... lees verder

Klik hier om de volledige locatie beschrijving te bekijken of hier voor Google Maps


Meer informatie over dit eduvent kun je hier vinden:  BeschrijvingOverzichtData & PrijzenLocatie(s)Door wieImpressieErvaringenReacties.

Door wie

Door wie


Mw Diana de Wild - Boskoop

Creatieve workshops en cursussen Boskoop Creatief - regio Alphen, Boskoop, Bodegraven, Gouda, Hazerswoude, Reeuwijk, Waddinxveen, Zoetermeer / Diana de Wild - Boskoop

Diana is de naam van de Romeinse godin van de jacht en de wilde natuur. En hoewel ik weinig met jacht te maken heb (ik ben wel gek op de natuur), kreeg ik door te gaan zoeken naar de betekenis van mijn naam al jong interesse in de oudheid.

Na het gymnasium was het voor mij dan ook een logische stap om archeologie te gaan studeren aan de universiteit van Leiden. Ik ben in 1994 afgestudeerd als klassiek archeoloog met specialisatie textielarcheologie en Bronstijd Griekenland. Behalve de vakken van klassieke archeologie heb ik ook alle niet-taalgebonden vakken van de vakgroep... lees verder


Impressie

Impressie

Goden in Beeld - beeldende kunst geschiedenis - cursus Boskoop Creatief - regio Alphen aan den Rijn, Boskoop, Bodegraven, Gouda, Hazerswoude, Reeuwijk, Waddinxveen, ZoetermeerGoden in Beeld - beeldende kunst geschiedenis - cursus Boskoop Creatief - regio Alphen aan den Rijn, Boskoop, Bodegraven, Gouda, Hazerswoude, Reeuwijk, Waddinxveen, ZoetermeerCreatieve workshops en cursussen Boskoop Creatief - regio Alphen, Boskoop, Bodegraven, Gouda, Hazerswoude, Reeuwijk, Waddinxveen, ZoetermeerCreatieve workshops en cursussen Boskoop Creatief - regio Alphen, Boskoop, Bodegraven, Gouda, Hazerswoude, Reeuwijk, Waddinxveen, Zoetermeer

Rubrieken
Provincie
Plaats(en)
Soort Eduvent
Prijsrange
Aanvullend
Reset

Rubrieken

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder

Vergelijk Eduvents


Je hebt (nog) geen eduvents om te vergelijken.