Klein rondje Groningen - Groninger Museum -Fraeylemaborg - kunstbus dagexcursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder HarmelenKlein rondje Groningen - Groninger Museum -Fraeylemaborg - kunstbus dagexcursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder Harmelen

Klein rondje Groningen - Groninger Museum - Fraeylemaborg - kunstbus dagexcursie

Klein rondje Groningen - Groninger Museum -Fraeylemaborg - kunstbus dagexcursie - Het Groninger museum bestaat meer dan 100 jaar. Een belangrijk deel van de collectie hangt samen met de geschiedenis en cultuur van de stad en provincie Groningen. Er is in Noord-Nederland ook veel Aziatisch keramiek bewaard gebleven die vanaf de zeventiende eeuw werd geïmporteerd. De collectie die het Groninger Museum daarvan heeft opgebouwd behoort tot de belangrijkste in Nederland. De moderne kunst in Groningen begon met de expressionistische schilderkunst van kunstenaarsvereniging De Ploeg in de jaren 1920-1930. Hiervan bezit het museum een grote verzameling die nog steeds wordt uitgebreid. Een ander zwaartepunt in de collectie vormt de neo-expressionistische schilderkunst uit de jaren tachtig en het ‘postmoderne’, voornamelijk Italiaanse, design uit dezelfde periode. Wat betreft hedendaagse keuzes ligt er een accent op de overgangsgebieden tussen beeldende kunst, mode en design. Na het bezoek aan het Groninger museum vertrekken we naar de Fraeylemaborg, dat gelegen is op een landgoed van ruim 23 hectare. Het borggebouw ontstond meer dan zeven eeuwen geleden en kreeg aan het eind van de 18de eeuw haar huidige uiterlijk. In het park staan 17de en 18de eeuwse zandstenen tuinornamenten. Ook is hier het wonder van het aardgas verbeeld met de glazen kunstwerken van "Gas in glas". De borg werd in de middeleeuwen als steenhuis gesticht en groeide uit tot een imponerend gebouw met invloedrijke bewoners. De laatste bewoners, de familie Thomassen à Thuessink van der Hoop van Slochteren, verkochten de borg in 1972 aan de Gerrit van Houten Stichting. Na restauratie werd de Fraeylemaborg een museum.
Prijs
31,00 €
(meer info)
Aanmelden / Inschrijven Contact
Stuur een EmailDoorsturen

Beschrijving

Klein rondje Groningen - Groninger Museum - Fraeylemaborg - kunstbus dagexcursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder Harmelen

Volksuniversiteit (VU) Het Groene Hart - Bodegraven, Oudewater, Woerden

Alle eduvents van deze aanbieder

Klein rondje Groningen - Groninger Museum - Fraeylemaborg - kunstbus dagexcursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder Harmelen

Het Groninger museum bestaat meer dan 100 jaar. Een belangrijk deel van de collectie hangt samen met de geschiedenis en cultuur van de stad en provincie Groningen. Er is in Noord-Nederland ook veel Aziatisch keramiek bewaard gebleven die vanaf de zeventiende eeuw werd geïmporteerd. De collectie die het Groninger Museum daarvan heeft opgebouwd behoort tot de belangrijkste in Nederland. De moderne kunst in Groningen begon met de expressionistische schilderkunst van kunstenaarsvereniging De Ploeg in de jaren 1920-1930. Hiervan bezit het museum een grote verzameling die nog steeds wordt uitgebreid. Een ander zwaartepunt in de collectie vormt de neo-expressionistische schilderkunst uit de jaren tachtig en het ‘postmoderne’, voornamelijk Italiaanse, design uit dezelfde periode. Wat betreft hedendaagse keuzes ligt er een accent op de overgangsgebieden tussen beeldende kunst, mode en design.

Na het bezoek aan het Groninger museum vertrekken we naar de Fraeylemaborg, dat gelegen is op een landgoed van ruim 23 hectare. Het borggebouw ontstond meer dan zeven eeuwen geleden en kreeg aan het eind van de 18de eeuw haar huidige uiterlijk. In het park staan 17de en 18de eeuwse zandstenen tuinornamenten. Ook is hier het wonder van het aardgas verbeeld met de glazen kunstwerken van "Gas in glas". De borg werd in de middeleeuwen als steenhuis gesticht en groeide uit tot een imponerend gebouw met invloedrijke bewoners. De laatste bewoners, de familie Thomassen à Thuessink van der Hoop van Slochteren, verkochten de borg in 1972 aan de Gerrit van Houten Stichting. Na restauratie werd de Fraeylemaborg een museum.

Het Klein rondje Groningen - Groninger Museum -Fraeylemaborg - kunstbus dagexcursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder Harmelen van de Volksuniversiteit (VU) Het Groene Hart vertrekt vanaf de LIDL parkeerplaats in Woerden.


Rubrieken / trefwoorden: kunst en cultuur, kunstgeschiedenis, cultuur, geschiedenis, watersnoodmuseum, overstroming van 1 februari 1953, delta-plan, zeeland, stedelijk museum dordrecht, nederlandse schilderkunst, kunstbusreizen, volksuniversiteit, Woerden, Bodegraven, Reeuwijk, Oudewater, Linschoten, Montfoort, Waarder, Harmelen, Papekop, Hekendorp, Nieuwerbrug, Kamerik, Zegveld, Zwammerdam, Randstad, Het Groene Hart, Midden Holland, Zuid-Holland, Nederland • Trefwoorden / Tags :
COM_TYPERING_EDUVENT
 • Kunstbus excursie
 | 
COM_EDUPLACES-FILTER
 • Not assigned, 
 • Alles
 | 
COM_EDUSTAFF-FILTER
 • Not assigned, 
 • Alles
 | 
COM_TIJDSPANNE
 • Dag(deel)
 | 
COM_WEEKDAGEN-FILTER
 • Doordeweeks, 
 • Donderdag
 | 
COM_DAGDELEN-FILTER
 • Overdag
 | 

Overzicht

Overzicht

Soort Eduvent
COM_TYPERING_EDUVENT
 • Kunstbus excursie
Locatie(s)
COM_EDUPLACES-FILTER
 • Not assigned, 
 • Alles
Docenten
COM_EDUSTAFF-FILTER
 • Not assigned, 
 • Alles
Aantal Lessen / Sessies 1 dag-excursie van 8 uur
Overige bijzonderheden De cursusprijs is inclusief een kopje koffie en een rondleiding door het Groninger museum en een rondleiding door de Fraeylemborg. Toegang Groninger Museum €13,00, Fraeylemaborg € 6. Beide musea zijn met een museumkaart gratis te bezoeken. Prijswijzigingen en toeslagen voorbehouden. Eventuele toeslagen zijn voor eigen rekening.
Tijdspanne / Periode
COM_TIJDSPANNE
 • Dag(deel)
Dag(en) van de week
COM_WEEKDAGEN-FILTER
 • Doordeweeks, 
 • Donderdag
Dagdeel
COM_DAGDELEN-FILTER
 • Overdag

Data & Prijzen

Data

Op donderdag 26 november 2015 van 08:00 uur tot 16:00 uur. Opstappen: LIDL parkeerplaats, Iepenlaan 1A, 3442 EK Woerden

Prijzen

Prijs: € 31,00. De cursusprijs is inclusief een kopje koffie en een rondleiding door het Groninger museum en een rondleiding door de Fraeylemborg.

De vertrektijden ontvang je definitief per mail een week voor vertrek. Toegang Groninger Museum €13,00, Fraeylemaborg € 6. Beide musea zijn met een museumkaart gratis te bezoeken.

Toeslagen en prijswijzigingen voorbehouden. Toeslagen zijn voor eigen rekening.

Maak gebruik van het voordeel om in te schrijven voor de combinatie van vier kunstbusreizen, alle op donderdag.

 • Kunstbus I: Watersnoodmuseum Zeeland
 • Kunstbus II: Klein rondje Groningen
 • Kunstbus III: Singer Museum Laren en Cobra Museum Amstelveen
 • Kunstbus IV: Dagje 's-Hertogenbosch

Voor € 124,00 ben je verzekerd van een plaats voor de vier excursies en bent je € 11,00 voordeliger uit. Bij ieder museum is een rondleiding door een gids. De toegangsprijs van de musea is niet bij de prijs inbegrepen. Wie een museumkaart heeft, krijgt meestal gratis toegang. Wie geen museumkaart heeft, kan de toegangsprijs voor ieder museum in de bus betalen. De lunch tijdens de excursie is voor eigen rekening.

Inschrijvingen voor 1 september op deze combinatie krijgen voorrang op de enkele inschrijvingen bij de Kunstbussen I tem IV.

Klik hier om de combinatie van 4 dagexcursies / kunstbusreizen te boeken

Voorwaarden & Condities

De publicatie van dit eduvent op onze website is met de grootste zorgvuldigheid gedaan. De informatie op de website van de aanbieder is echter altijd leidend.

De voorwaarden van deze aanbieder zijn hier in te zienAgenda

Agenda

Voor dit eduvent zijn op dit moment (nog) geen geplande data in onze Agenda te vinden. Het kan zijn dat dit eduvent inmiddels al begonnen of voorbij is of dat het hier een thuis- / zelfstudie betreft. In dit geval bepaal je zelf in overleg met de aanbieder waar en wanneer je begint. Dit is uiteraard ook het geval bij maatwerk op locatie en/ of bij een (individueel) coaching-/ begeleidingstraject.


Meer informatie over dit eduvent kun je hier vinden:  BeschrijvingOverzichtData & PrijzenImpressieErvaringenReacties.

Impressie

Impressie

Klein rondje Groningen - Groninger Museum -Fraeylemaborg - kunstbus dagexcursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder HarmelenKlein rondje Groningen - Groninger Museum -Fraeylemaborg - kunstbus dagexcursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder HarmelenVolksuniversiteit (VU) Het groene Hart - Bodegraven, Oudewater, WoerdenVolksuniversiteit (VU) Het groene Hart - Bodegraven, Oudewater, Woerden

Rubrieken
Provincie
Plaats(en)
Soort Eduvent
Prijsrange
Aanvullend
Reset

Rubrieken

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder

Vergelijk Eduvents


Je hebt (nog) geen eduvents om te vergelijken.