Watersnood-museum Zeeland en Dordrechts Museum - kunstbus excursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder HarmelenWatersnood-museum Zeeland en Dordrechts Museum - kunstbus excursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder Harmelen

Watersnood-museum Zeeland en Dordrechts Museum - kunstbus dagexcursie

Kunstbus Watersnood-museum Zeeland en Dordrechts Museum - dag-excursie - Het Watersnoodmuseum geeft een beeld wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari 1953. Het museum is gevestigd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijk op 6 november 1953. Thema’s die worden belicht zijn: de feiten, emoties, wederopbouw en bewustwording en innovaties in de zuidwestelijke delta. Na het bezoek aan het museum in Zeeland vertrekken we naar het Stedelijk Museum in Dordrecht. Dit museum begon in 1842 met één schilderij, geschonken door een particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland. Ontdek vijf eeuwen Nederlandse schilderkunst: van de 17e eeuw tot nu.
Prijs
34,00 €
(meer info)
Aanmelden / Inschrijven Contact
Stuur een EmailDoorsturen

Beschrijving

Watersnood-museum Zeeland en Dordrechts Museum - kunstbus dagexcursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder Harmelen

Volksuniversiteit (VU) Het Groene Hart - Bodegraven, Oudewater, Woerden

Alle eduvents van deze aanbieder

De kunstbus Watersnood-museum Zeeland en Dordrechts Museum - dag-excursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder Harmelen

Het Watersnoodmuseum geeft een beeld wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari 1953. Het museum is gevestigd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijk op 6 november 1953. Thema’s die worden belicht zijn: de feiten, emoties, wederopbouw en bewustwording en innovaties in de zuidwestelijke delta.

Na het bezoek aan het museum in Zeeland vertrekken we naar het Stedelijk Museum in Dordrecht. Dit museum begon in 1842 met één schilderij, geschonken door een particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland. Ontdek vijf eeuwen Nederlandse schilderkunst: van de 17e eeuw tot nu.

De kunstbus Watersnood-museum Zeeland en Dordrechts Museum - dag-excursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder Harmelen van de Volksuniversiteit (VU) Het Groene Hart vertrekt vanaf de LIDL parkeerplaats in Woerden.


Rubrieken / trefwoorden: kunst en cultuur, kunstgeschiedenis, cultuur, geschiedenis, watersnoodmuseum, overstroming van 1 februari 1953, delta-plan, zeeland, stedelijk museum dordrecht, nederlandse schilderkunst, kunstbusreizen, volksuniversiteit, Woerden, Bodegraven, Reeuwijk, Oudewater, Linschoten, Montfoort, Waarder, Harmelen, Papekop, Hekendorp, Nieuwerbrug, Kamerik, Zegveld, Zwammerdam, Randstad, Het Groene Hart, Midden Holland, Zuid-Holland, Nederland • Trefwoorden / Tags :
COM_TYPERING_EDUVENT
 • Kunstbus excursie
 | 
COM_EDUPLACES-FILTER
 • Not assigned, 
 • Alles
 | 
COM_EDUSTAFF-FILTER
 • Not assigned, 
 • Alles
 | 
COM_TIJDSPANNE
 • Dag(deel)
 | 
COM_WEEKDAGEN-FILTER
 • Doordeweeks, 
 • Donderdag
 | 
COM_DAGDELEN-FILTER
 • Overdag
 | 

Overzicht

Overzicht

Soort Eduvent
COM_TYPERING_EDUVENT
 • Kunstbus excursie
Locatie(s)
COM_EDUPLACES-FILTER
 • Not assigned, 
 • Alles
Docenten
COM_EDUSTAFF-FILTER
 • Not assigned, 
 • Alles
Aantal Lessen / Sessies 1 dag-excursie van 8 uur
Overige bijzonderheden De vertrektijden ontvang je definitief per mail een week voor vertrek. Toegangsprijs Watersnood museum Zeeland € 9, toegangsprijs Stedelijk Museum Dordrecht € 12. Beide musea zijn met de museumkaart gratis. Toeslagen en prijswijzigingen voorbehouden. Toeslagen zijn voor eigen rekening.
Tijdspanne / Periode
COM_TIJDSPANNE
 • Dag(deel)
Dag(en) van de week
COM_WEEKDAGEN-FILTER
 • Doordeweeks, 
 • Donderdag
Dagdeel
COM_DAGDELEN-FILTER
 • Overdag

Data & Prijzen

Data

Op donderdag 1 oktober 2015 van 8:00 uur tot 16:00 uur. Opstappen: LIDL parkeerplaats, Iepenlaan 1A, 3442 EK Woerden

Prijzen

Prijs: € 34,00. De cursusprijs is inclusief een kopje koffie en een rondleiding door het Watersnood- en Dordrechts Museum.

De vertrektijden ontvang je definitief per mail een week voor vertrek. Toegangsprijs Watersnood museum Zeeland € 9, toegangsprijs Stedelijk Museum Dordrecht € 12. Beide musea zijn met de museumkaart gratis.

Toeslagen en prijswijzigingen voorbehouden. Toeslagen zijn voor eigen rekening.

Maak gebruik van het voordeel om in te schrijven voor de combinatie van vier kunstbusreizen, alle op donderdag.

 • Kunstbus I: Watersnoodmuseum Zeeland
 • Kunstbus II: Klein rondje Groningen
 • Kunstbus III: Singer Museum Laren en Cobra Museum Amstelveen
 • Kunstbus IV: Dagje 's-Hertogenbosch

Voor € 124,00 ben je verzekerd van een plaats voor de vier excursies en bent je € 11,00 voordeliger uit. Bij ieder museum is een rondleiding door een gids. De toegangsprijs van de musea is niet bij de prijs inbegrepen. Wie een museumkaart heeft, krijgt meestal gratis toegang. Wie geen museumkaart heeft, kan de toegangsprijs voor ieder museum in de bus betalen. De lunch tijdens de excursie is voor eigen rekening.

Inschrijvingen voor 1 september op deze combinatie krijgen voorrang op de enkele inschrijvingen bij de Kunstbussen I tem IV.

Klik hier om de combinatie van 4 dagexcursies / kunstbusreizen te boeken

Voorwaarden & Condities

De publicatie van dit eduvent op onze website is met de grootste zorgvuldigheid gedaan. De informatie op de website van de aanbieder is echter altijd leidend.

De voorwaarden van deze aanbieder zijn hier in te zienAgenda

Agenda

Voor dit eduvent zijn op dit moment (nog) geen geplande data in onze Agenda te vinden. Het kan zijn dat dit eduvent inmiddels al begonnen of voorbij is of dat het hier een thuis- / zelfstudie betreft. In dit geval bepaal je zelf in overleg met de aanbieder waar en wanneer je begint. Dit is uiteraard ook het geval bij maatwerk op locatie en/ of bij een (individueel) coaching-/ begeleidingstraject.


Meer informatie over dit eduvent kun je hier vinden:  BeschrijvingOverzichtData & PrijzenImpressieErvaringenReacties.

Impressie

Impressie

Watersnood-museum Zeeland en Dordrechts Museum - kunstbus excursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder HarmelenWatersnood-museum Zeeland en Dordrechts Museum - kunstbus excursie - regio Woerden Bodegraven Reeuwijk Oudewater Linschoten Montfoort Waarder HarmelenVolksuniversiteit (VU) Het groene Hart - Bodegraven, Oudewater, WoerdenVolksuniversiteit (VU) Het groene Hart - Bodegraven, Oudewater, Woerden

Rubrieken
Provincie
Plaats(en)
Soort Eduvent
Prijsrange
Aanvullend
Reset

Rubrieken

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder

Vergelijk Eduvents


Je hebt (nog) geen eduvents om te vergelijken.