Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda


Introductie

Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

Introductie

Van harte welkom bij In Handen!

Na meer dan 16 jaar in Reeuwijk gewerkt te hebben is mijn praktijk in 2011 verhuisd naar Gouda. Wat kleiner dan in Reeuwijk, maar zeer geschikt voor consulten, behandelingen en kleine cursusgroepen. Ik hou me onder andere bezig met :

 • Reiki
 • Healing en Reading
 • Ontspannings massage
 • Meditatie
 • Spirituele ontwikkeling
 • Transformatie
 • Tarot
 • Een Cursus In Wonderen
 • Meditatie-avonden
 • Behandelingen en consulten
 • Soul Body Fusion
 • De Helende Reis en Het Presence Proces
Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

Voor uitgebreidere informatie, kennismaking, inschrijven en / of een afspraak maken, neem dan gerust contact met mij op.

Margriet Castrikum

Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

Op deze website kun je je ook aanmelden / inschrijven voor mijn workshops en cursussen

De eduvents maken gebruik van de volgende locaties :

Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

Deze eduvents worden verzorgd / begeleid door :

Margriet Castrikum

EduStaff

Trainer / Coach / Docent(e)


Mw Margriet Castrikum

Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / Margriet Castrikum

Al sinds ik heel klein was had ik intuïtief het gevoel dat er iets belangrijks ontbrak in de “gewone” wereld waarin ik terecht was gekomen. Ik wist niet precies wat dat was, maar had er wel een enorm verlangen en heimwee naar. Soms voelde ik dat dit “iets” dichtbij was, in een warme liefdevolle... lees verder

Locatie(s)

Op je eigen locatie!

Beschik je zelf over een geschikte ruimte? Dan kunnen wij ook naar je toekomen! Dit kan bijvoorbeeld bij je thuis, maar uiteraard kunnen we ook in overleg samen een geschikte locatie uitzoeken / organiseren.


Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

Domela Nieuwenhuisstraat 11, 2805GD, Gouda, Zuid-Holland, Nederland

Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

locatie

lees verder

Klik hier om de volledige locatie beschrijving te bekijken of hier voor Google Maps

Wat ik doe

Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

Wat ik doe

Reiki

Wat is Reiki? Iedereen heeft er wel eens van gehoord of het eens ervaren. Reiki is een genezende, rustgevende, harmoniserende energie die via de handen doorgegeven kan worden door iedereen die een Reiki-cursus heeft gedaan.

Reiki kent een aantal stromingen, die allemaal hun oorsprong hebben bij dezelfde bron: Dr. Usui. Ik heb er zelf voor gekozen om te werken met het Tera Mai-systeem, omdat dit dieper gaat, krachtiger is, en meer mogelijkheden biedt o.a. door het werken met meer symbolen. Ook biedt dit systeem de mogelijkheid om te werken met Seichem, ook een prachtige energie.

Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

Healing en Reading

Healing is één van de vormen van genezen die ik in mijn praktijk beoefen. Deze vorm wijkt weliswaar in de vorm af van andere methoden, zoals massage of Reiki, maar beoogt hetzelfde. Letterlijk is dat helen, ofwel heel maken.

Naast healing wordt vaak de term reading gebruikt. Dit staat voor het "lezen" van iemands energie. Dan duidt en benoem je de intuïtieve indrukken die in iemands energie tegenkomt. Door deze uit te spreken en te bespreken worden de thema's die spelen duidelijk gemaakt. Deze verheldering heeft op zichzelf ook al een helende werking. De (h)erkenning van een thema, een patroon of een dieperliggend probleem is het beginpunt van het loslaten en helen ervan. Zo geef je, al "lezend" iemand de aanknopingspunten waar hij of zij zelf weer mee verder kan. In de praktijk is een dergelijke behandeling dus altijd een combinatie van healing en reading, reden waarom ik ze ook in één cursus integreer.

Ontspannings massage

In mijn praktijk is ontspanning bij de behandelingen een belangrijke factor, omdat ik denk en ook bijna dagelijks ervaar dat mensen door ontspanning dichter bij zichzelf komen. Daardoor kunnen ze zich makkelijker bewust worden van de kern van hun spanningen of andere problemen.

Ontspanningsmassage is een techniek die ik hiervoor regelmatig toepas, en die in verreweg de meeste gevallen heel doeltreffend is. Ontspanningsmassage is geen massage op medische indicatie, waarbij een bepaalde spier of gewricht wat problemen geeft wordt behandeld, zoals het geval is bij fysiotherapie of sportmassage. Ontspanningsmassage is gericht op de hele persoon (holistisch) en niet op een bepaald onderdeel, en intuïtie speelt er een belangrijke rol bij.

Meditatie

Meditatie is een hulpmiddel bij het vinden van rust en ontspanning, dat door iedereen is te leren, en goed is in te passen in het “normale” leven van alle dag. Je moet het in het begin wel oefenen, maar gaandeweg gaat het steeds meer vanzelf en wordt het een weldadige gewoonte.

In de cursus Meditatie leer je in 5 lessen de basis van meditatie, en kun je er, als je écht wilt en oefent, zelf mee verder. Het is niet moeilijk, het vraagt alleen openheid en bereidwilligheid van de cursist.

Spirituele ontwikkeling

Regelmatig start er een introductiecursus spirituele ontwikkeling. De cursus is bestemd voor mensen die geïnteresseerd zijn in spirituele ontwikkeling, maar er nog weinig van af weten en/of op zoek zijn naar een vorm die bij hen past.

In de cursus zullen dan ook een groot aantal vormen (hulpmiddelen bij spirituele ontwikkeling) aan de orde komen, zoals ontspanningsoefeningen, meditatie, inzichtskaarten, Reiki, Een Cursus In Wonderen, healing en reading, mantra’s, ontspanningsmassage, boeken en CD’s.

Transformatie

Enige jaren geleden kwam ik in aanraking met het Transformatiespel. Iemand die bij mij een cursus volgde vertelde wat over het spel en ook dat hij het af en toe met mensen deed en dan zelf de rol had van spelleider. Ik vond het heel interessant klinken en werd erg nieuwsgierig. De andere aanwezigen hadden hetzelfde gevoel en toen hebben we een afspraak gemaakt om het spel een keer te gaan spelen. Zo gezegd, zo gedaan. Het werd een fascinerende dag die mij (en de anderen ook) een schat aan inzichten heeft opgeleverd. Daarna besloot ik dat ik het spel zelf ook wilde aanschaffen om het als spelleider met anderen te kunnen spelen. Dit is nu inmiddels vaak gebeurd, en de resultaten blijken steeds weer zeer behulpzaam bij het inzien en transformeren van ego-patronen en het bewustzijn dat je voor liefde wilt kiezen.

Ben je ook nieuwsgierig geworden, en heb je zin om eens mee te doen aan zo’n transformatie-workshop, dan kun je je opgeven.


Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

Tarot

De Tarot is een kaartspel wat ons helpt om inzicht te krijgen in allerlei situaties en problemen die zich voordoen in ons leven. Het spel bestaat uit 78 kaarten, die allemaal een bepaalde energie (betekenis) hebben. Het is belangrijk om de kaarten goed te interpreteren, de vraag helder te formuleren, en te kijken naar de onderlinge samenhang van de kaarten die getrokken zijn. Je trekt een bepaalde kaart nooit toevallig, en soms kan het best lastig zijn om er eerlijk naar te kijken.

Maar de kaarten zijn bedoeld als een hulpmiddel, en zo moeten ze ook gebruikt worden. In die zin zijn er ook geen kaarten die “slecht”of “eng” zijn, maar ze kunnen ons wel voor iets waarschuwen of van iets bewust maken.

De afgelopen jaren heb ik vaak de Tarot -kaarten voor mensen gelegd, en deze als hulpmiddel gebruikt om inzicht te krijgen in allerlei zaken en problemen. Ik vind de resultaten iedere keer weer frappant en erg behulpzaam. Toen steeds meer mensen vroegen of ik daarin ook cursus gaf, ben ik daar begin 2006 mee begonnen.

Ik doe dat op mijn eigen manier. Er zijn vele tientallen boeken geschreven over de Tarot en er bestaan vele cursussen en zelfs beroepsopleidingen over die jaren duren.

Een Cursus In Wonderen

De grondgedachte van Een Cursus In Wonderen is dat alle menselijke handelingen, gedachten, waarnemingen, oordelen etc. terug te voeren zijn op twee basis manieren van zijn en denken: vanuit angst of liefde. De Cursus gaat er van uit dat liefde onze natuurlijke staat is, en dat je als je je dit bewust bent en contact maakt met die liefde, rust en vrede ervaart, die je waarneming van en handelen in de wereld bepalen. Je leeft dan vanuit een diep vertrouwen en Weten. Door onze manier van denken en leven zijn we het contact met wat we werkelijk zijn (liefde) voor een groot deel verloren, en daarmee onze innerlijke rust en vrede.

De Cursus bevat een werkboek met 365 lessen (1 voor elke dag van het jaar), die zodanig opgebouwd zijn dat je je eerst bewust gaat worden van hoe je denkt, en dat het ook anders kan. Vervolgens, vanaf les 220 ga je oefenen met het anders denken en handelen. Een cursus in wonderen is een dik boek, dat voor de meeste mensen niet makkelijk te lezen is door het moeilijk toegankelijke taalgebruik. Daarom lezen veel mensen het in lees- en studiegroepen en/of onder deskundige begeleiding.

Meditatie-avonden

Circa 1 keer per maand organiseer ik in mijn praktijk een Meditatie- en ontspanningsavond op maandag van 19.30 tot 21.30 uur. Deze avonden zijn voor iedereen toegangkelijk die daar belangstelling voor heeft.

Behandelingen en consulten

Veel mensen vinden het moeilijk om in deze steeds drukker wordende wereld te ontspannen. Dit leidt vaak tot lichamelijke en psychische klachten, zoals stress, hoofdpijn, etc. Soms kun je wat extra hulp gebruiken om hier inzicht en verbetering in te krijgen. Mijn ervaring is dat ontspanning hier erg behulpzaam bij kan zijn. Mijn behandelingen zijn dan ook gericht op een combinatie van ontspanning en het verkrijgen van inzicht in de situatie.

Soul Body Fusion

Soul Body Fusion is een healing-methode, die er specifiek op gericht is om lichaam en ziel weer helemaal met elkaar te verbinden en in balans te brengen. Het is een prachtige en eenvoudige aanvulling op o.a. Reiki en healing/reading. Je krijgt er rust en energie van, en je lichaam en ziel kunnen hierdoor samen naar een steeds hogere trillingsfrequentie gaan.

De Helende Reis en Het Presence Proces

De Helende Reis en het Presence Proces zijn beiden heel praktisch, gericht op voelen wat er nú is i.p.v. er over nadenken, en, hoewel je ze niet allebei hoeft te doen, vullen ze elkaar prachtig aan. Ze zijn beiden gebaseerd op een boek. De Helende Reis op het gelijknamige boek van Brandon Bays, Het Presence proces op dat van Michael Brown.

Ervaring

Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

Ervaring

Ik ben mijn praktijk begonnen in 1997, nadat ik eerder werkte in het onderwijs en de kinderopvang. Als opleiding daarvoor deed ik de studie pedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Daarna deed ik 2 jaar van de opleiding bij Holos, academie voor holistische massage, gevolgd door de 3-jarige opleiding intuïtieve ontwikkeling, healing en reading bij het instituut Mens & Intuïtie in Amersfoort.

Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda Contact Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

Daarnaast deed ik Reiki cursussen bij diverse masters en haalde mijn master - graad in zowel de Usui als de Tera Mai™ Reiki en Seichem.

Verder volgde ik diverse cursusreeksen over “Een cursus in wonderen”, wat een belangrijke spirituele leidraad werd in mijn leven en praktijk.

Ook heb ik verschillende Tarot-cursussen gevolgd.

In 2011 rondde ik de opleiding Medische Basiskennis bij Mens en Intuïtie in Amersfoort af.

Ik integreer de technieken en grondgedachtes uit deze opleidingen in mijn cursussen en individuele consulten op een wijze die helemaal is aangepast aan de personen en situaties.

Vanaf 19 december 2011 ben ik toegelaten als lid van de BHET (Beroepsvereniging Holistisch Energetisch Therapeut). Lidnummer: 248

Wij zijn als beroepsvereniging vorig jaar over gestapt naar de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Mijn licentienummer is: 106017R.

Bel Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

06 - 2453 7426

Email Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda

info@inhanden.nl

website

Onze Website

Bezoek Domela Nieuwenhuisstraat 11, 2805 GD, Gouda, Nederland
Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / Reiki - geeft rust en harmoniseerd - Eduvents Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / Reiki - geeft rust en harmoniseerd - Eduvents Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / transformatie - Eduvents Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / transformatie - Eduvents Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / Behandelingen en Consulten - Eduvents Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / Behandelingen en Consulten - Eduvents Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / Cursus in Wonderen - Eduvents Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / Cursus in Wonderen - Eduvents Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / Tarot - Eduvents Praktijk In Handen - Ontspanning - Massage - Healing - Reiki - Margriet Castrikum - Gouda / Tarot - Eduvents

Rubrieken

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder

Vergelijk Eduvents


Je hebt (nog) geen eduvents om te vergelijken.