SC Gouda-200x200.jpg

Details van SC Gouda - SchaatsclubBeschrijving

Over SC Gouda - Schaatsclub

SC Gouda is een bloeiende vereniging met ongeveer 370 leden. De vereniging heeft tot doel “het beoefenen en bevorderen van het hardrijden op de schaats en inline-skate” en alles wat daarmee in verband staat. De vereniging is opgericht op 1 oktober 1962, oorspronkelijk als schaatsclub. De Jaap Edenbaan in Amsterdam was net geopend, en daar werd door de Goudse schaatsers getraind. Later werden de trainingen verplaatst naar de Vechtsebanen in Utrecht. De jeugdleden schaatsen op de Uithof in Den Haag.

Het schaatsen bij SC Gouda richt zich op de breedtesport, maar ook op de ontwikkeling van talent. SC Gouda heeft door de jaren heen meerdere topschaatsers geleverd, zoals Jan Bazen (Nederlands kampioen sprint in 1970, 1971 en 1972), Olympiërs Ingrid Paul en Andrea Nuyt (nog steeds houder van het Nederlands record 500 meter), wereldkampioene allround 2008 Paulien van Deutekom en Nederlands kampioen allround Ted-Jan Bloemen.

Vanuit het schaatsen is ook het inline-skaten als zelfstandige en succesvolle discipline binnen de vereniging ontstaan. Oorspronkelijk was het inline-skaten vooral een vorm van zomertraining voor het schaatsen, maar sinds enkele jaren wordt er ook volop deelgenomen aan wedstrijden, en met succes. Het afgelopen jaar behaalden leden van SC Gouda diverse podiumplekken in regionale en nationale wedstrijden.

Agenda

Eduvents in de agenda
Geen eduvents

Eduvents

Eduvents (Nog) geen eduvents gevonden met SC Gouda - Schaatsclub

Aanbieders

Aanbieders

SC Gouda - Schaatsclub is betrokken bij de volgende aanbieder(s)


Goudse IJsbaan - Grand Canyon - Gouda

Goudse IJsbaan - Grand Canyon - Gouda

Het kerstgevoel in Gouda begint als de Goudse IJsbaan er ligt en de Koek & Zopie is geopend. Het geluid van knerpend ijs, de geur van glühwein en de oer-Hollandse gezelligheid maken het de leukste tijd van het jaar.

Goudse IJsbaan bestaat 10 jaar!

De Goudse IJsbaan is al 10... lees verder

Rubrieken
Provincie
Plaats(en)
Soort Eduvent
Prijsrange
Aanvullend
Reset

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder

Vergelijk Eduvents


Je hebt (nog) geen eduvents om te vergelijken.