mariekedekoning.jpg

Details van Marieke de Koning


Rotterdam - Nederland
+31 6 33 092 407

Beschrijving

Over Marieke de Koning

Ik ben Marieke de Koning en woon in Rotterdam.

Als 18 jarige vond ik de lessen tekenen en schilderen op de Pedagogische Academie het hoogtepunt van de week. Nog steeds kan ik tijd en ruimte vergeten als ik bezig ben met één van mijn verhalende schilderijen. Als beeldend kunstenaar (ingeschreven bij cbk Rotterdam) bedenk en schilder ik verhalen over koningin Caroline. Een eigenzinige dame die ik op op expressieve manier weergeef. Caroline mag zich op doek gedragen zoals ik het als "volwassene" eigenlijk niet meer hoor te doen. Omdat kinderen genieten van Caroline's verhaal en de beelden heb ik in samenwerking met Hilda Algra een boek gepubliceerd. De schilderijen van mijn eerste verhaal “Ik wil geen koningin meer zijn!” werden door Hilda Algra voorzien van een mooie voorleestekst en uitgegeven bij juffrouw Emmens.

Ruim 24 jaar heb ik in het basisonderwijs gewerkt. Daarnaast volgde ik lessen tekenen en schilderen bij de SKVR, lessen diertekenen in de dierentuin en haalde ik mijn vakdiploma illustratief tekenen. Toen ik als groepsleerkracht een leerling enthousiast hoorde vertellen over de ruimtevaart, zag ik voor me hoe ik kinderen over zo'n onderwerp schilderijen wilde laten maken. Door tijdens Brede School Activiteiten lessen te gaan verzorgen op de school van mijn kinderen kon ik mijn liefde voor tekenen en schilderen delen met kinderen. Sinds 2010 ben ik gestopt als leerkracht basisonderwijs en werk ik met passie voor mijn bedrijf Marieke de Koning illustreren en schilderen.

Voor kinderen verzorg ik interactieve shows bij mijn schilderijen en spannende voorstellingen met theater Egnie. Volwassenen en kinderen werken met plezier aan tekeningen en schilderijen tijdens cursussen tekenen en schilderen.

In samenspraak met opdrachtgevers als Bibliotheek De Groene Venen, Curzus&zo en De Ontmoetingskerk Rotterdam ontwikkel ik lesprogramma’s op maat.

Met dichter Ron Koldenhof en fotograaf Petra Muilenburg vorm ik het kunstenaars collectief Studio Creatividad. Wij verzorgen lessen, performances en optredens in Studio Creatividad Robert Kochplaats 342 in Ommoord.

Mijn schilderijen zijn te koop en worden ook verkocht via gallery Wards'Art in Barneveld. Voor Kunstkring Prins Alexander doe ik mee aan diverse exposities. De meeste schilderijen die op de site staan, zijn gefotografeerd door Pertra Muilenburg.

Agenda

Eduvents in de agenda
Geen eduvents

Eduvents

Eduvents (Nog) geen eduvents gevonden met Marieke de Koning

Aanbieders

Aanbieders

Marieke de Koning is betrokken bij de volgende aanbieder(s)


Studio Creatividad - het kunstenaars collectief in het Continental Art Centre

Studio Creatividad - het kunstenaars collectief in het Continental Art Centre

Op zoek naar een leerzame creatieve workshop, cursus of activiteit? Lees dan hier verder voor actuele activiteiten.

Studio Creatividad is een creatief centrum waarin wordt gewerkt met creatieve partners en gastgebruikers. Het is ook een mooie plek om een project uit te voeren. Vanaf €... lees verder

Rubrieken
Provincie
Plaats(en)
Soort Eduvent
Prijsrange
Aanvullend
Reset

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder

Vergelijk Eduvents


Je hebt (nog) geen eduvents om te vergelijken.