Alles van en over Haastrecht | Workshops, cursussen, trainingen, opleidingen, lessen, bijlessen, lezingen en / of coaching in Haastrecht en omgeving vind je hier

Je vindt een groot aanbod en uitgebreide mogelijkheden bij Eduvents Haastrecht. Workshops, cursussen, trainingen, opleidingen, lessen, bijlessen, lezingen en / of coaching in Haastrecht - aanbod in vele soorten en maten. Zoek je voorbeelden voor workshops, cursussen, trainingen, opleidingen, lessen, bijlessen, lezingen en / of coaching in Haastrecht ter inspiratie dan kun je onderstaande lijst op je gemak doornemen.

Aanbieder
Uniek Sieraad - Ron Rijgersberg - Reeuwijk
Resultaten 1 - 1Laat zien:     Eduvents per pagina

Trefwoorden: Alles over Haastrecht. Bekijk ons uitgebreide Haastrecht aanbod aan workshops, cursussen, trainingen, opleidingen, lessen, bijlessen, rijlessen, huiswerkbegeleiding, lezingen, coaching en nog veel meer!. Het aanbod omvat ondermeer: workshop Haastrecht workshop, workshops Haastrecht workshops, cursus Haastrecht cursus, cursussen Haastrecht cursussen, opleiding Haastrecht opleiding, opleidingen Haastrecht opleidingen, training Haastrecht training, trainingen Haastrecht trainingen, les Haastrecht les, lessen Haastrecht lessen, bijles Haastrecht bijles, bijlessen Haastrecht bijlessen, dansles Haastrecht dansles, danslessen Haastrecht danslessen, fotografie cursus Haastrecht, fotografie workshop Haastrecht, rijles Haastrecht rijles, rijlessen Haastrecht rijlessen, huiswerkbegeleiding Haastrecht huiswerkbegeleiding, lezing Haastrecht lezing, lezingen Haastrecht lezingen, coaching Haastrecht coaching.

Uniek Sieraad - Ron Rijgersberg - Reeuwijk 

De stad Haastrecht ligt aan de rivier Hollandse IJssel in de provincie Zuid-Holland. Bleef zelfstandig tot 1985 en werd toe een onderdeel van de gemeente Vlist. Per 1 januari 2015 maakt Haastrecht deel uit van de gemeente Krimpenerwaard. Andere dorpen en steden in de Krimpenerwaard zijn Schoonhoven, Bergambacht, Ammerstol, Berkenwoude, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek,Krimpen aan den IJssel, Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel. Dichtbij ligt de grote plaats Gouda. Haastrecht heeft ongeveer 4.500 inwoners.

De historische naam van Haastrecht is Havekesdrecht..Haastrecht ontstond rond 1100 op de plaats waar het veenriviertje de Vlist uitmondt in de Hollandse IJssel. Bij deze nederzetting werd later een kasteel gebouwd. In 1396 heeft Haastrecht stadsrechten gekregen. Een belangrijke scheepvaartroute was via de Vlist naar de Hollandse IJssel.

Haastrecht heeft een stadhuis uit 1618, een ophaalbrug uit 1883, de Hervormde kerk, waarvan een deel in de 13e is ontstaan. Het Bisdom van Vliet heeft lange tijd Haastrecht bestuurd. Het oude huis van de familie behoort tot de belangrijkste monumenten in Nederland. Tegenover dit huis ligt ‘De Overtuin’ een park in Engelse Landschapsstijl. Aan de IJssel in de richting van Oudewater staat sinds 1922 het Klooster van Sint-Gabriel van de paters Passionisten. Het vroegere stoom gemaalcomplex is na uit gebruik te zijn genomen in 1992 een Rijksmonument geworden en ingericht als het Poldermuseum ‘De Hooge Boezem”. De Hervormde kerk van Haastrecht is diverse malen verwoest geweest en telkens weer herbouwd. Volgens de informatie op de kerk zelf dateert de onderbouw van de toren uit de 13e eeuw en de tussenbouw uit de 14e eeuw. Na de brand van 1964 is de kerk weer opnieuw herbouwd.

Bekende Haastrechters zijn o.a. Edith van Dijk, marathonzwemster, Hein Vergeer, schaatser en Leo Visser, ook schaatser. Voor eten en drinken kan je terecht bij restuarant ‘Het Witte Hof’ en restaurant ‘De Ijsselborgh’. Wil je overnachten? Dan kan je gebruik maken van het hotel ‘Over de Brug’.

Rubrieken
Provincie
Plaats(en)
Soort Eduvent
Prijsrange
Aanvullend
Reset

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder