Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda


Introductie

Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda

Introductie

Mijn missie is :aanvullende zorg bieden aan mensen met kanker.Mijn specialisaties borst-en darmkanker. Ik ben ervaringsdeskundige wat betreft borstkanker. Ik kan dus veel meevoelen omdat ik ervaringen die borstkanker patiënten mij meedelen ook de mijne zijn geweest. Ik heb alles aangepakt wat ik maar tegenkwam om te overleven. En uit onderzoek blijkt dat mensen die zo in het leven staan,het vaak redden.Ik ben zo blij dat ik mag leven. En die dankbaarheid is sterker en sterker geworden, zodat ik in mei jongstleden besloot, mij in te zetten voor kanker patiënten.

Als Darmtherapeut kan ik aanvullende zorg bieden bij darmkanker en sinds ik in 2005 afstudeerde als Klassiek Homeopaat heb ik ook mensen kunnen helpen die het voorstadium van kanker dreigden in te gaan. Verder kan ik zorg bieden voor mensen die uiteenlopende soorten van kanker hebben:immers,het afweersysteem moet worden aangepakt. Door de verschillende studies die ik mocht doen,kan ik zorg op maat bieden.

Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda

Op dit moment ben ik bezig met de opleiding :Yoga en Kanker, die ik in april 2015 hoop af te ronden.

Als Mindfulness Trainer hoop ik in januari 2015 een 8 weekse cursus Mindfulness en Kanker te geven in het Inloophuis te Woerden.

Al 18 jaar resideer ik in Gouda als Hatha-Yoga docent en het leuke is,dat er nu nog leerlingen zijn die de lessen met veel plezier bij mij volgen.

De opleiding Vingerreflexologie heb ik in december 2014 met succes afgerond en sinds september 2014 organiseer ik lezingen in mijn Praktijk Paracelsus onder de naam "Gezondheid anders bekeken”

Mijn nieuwe website is / wordt helemaal gewijd aan kanker patiënten. Als orthomoleculair therapeut en Voedingsdeskundige kan ik iedereen van dienst zijn. Ik word regelmatig gevraagd een Levend Bloed Analyse te doen en van daaruit kan ik dan verbanden gaan leggen.

Als emotie en vitaliteitscoach - mijn specialisaties - kan ik Reiki en Quantum Touch aanbieden. Aan de Volksuniversiteit heb ik een aantal jaren geleden een leuke cursus Quantum Touch kunnen geven waarvoor veel belangstelling was.

Met Chi Neng Qi Gong - Meditatie in Beweging - uit het Verre Oosten, heb ik al 2 jaar mooie cursussen kunnen geven.

Jantsje Dekker

Praktijk Paracelsus

Klassieke Homeopathie - Jantsje Dekker

De eduvents maken gebruik van de volgende locaties :

Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda

Inloophuis Leven met kanker - Woerden

Deze eduvents worden verzorgd / begeleid door :

Jantsje DekkerAnnemieke Cornelisse

EduStaff

Trainer / Coach / Docent(e)


Mw Jantsje Dekker

Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda / Jantsje Dekker

"Wanneer je talenten en de behoeften van anderen elkaar kruisen begint je levensbestemming"

De klassieke homeopathie is voor mij een middel om andere mensen die met een gerichte klacht bij mij komen, te begeleiden ten einde hun zelfgenezend vermogen te activeren zodat ze het leven weer... lees verder


Mw Annemieke Cornelisse

Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda / Annemieke Cornelisse

In de loop der jaren is de wereld drukker, individualistiser en materialistischer geworden. Het luisteren en handelen naar wat ons lichaam wil vertellen, is naar de achtergrond verdrongen. Hierdoor raken we fysiek, emotioneel en geestelijk uit balans, waardoor gezondheidsklachten... lees verder

Locatie(s)

Op je eigen locatie!

Beschik je zelf over een geschikte ruimte? Dan kan ik ook naar je toekomen! Dit kan bijvoorbeeld bij je thuis, maar uiteraard kunnen we ook in overleg samen een geschikte locatie uitzoeken / organiseren.


Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda

Westhaven 54, 2801PM, Gouda, Zuid-Holland, Nederland

Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda / Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda

Klassiek Homeopaat Dipl. Kon. Conservatorium Gedipl. Yoga docente en Reiki-Master Opleiding Reiki I, II en III EN Thera-Mai. Dipl. Irisscopie Rayid-Practioner i.o.

Telefonisch spreekuur Homeopathie:

 • Dinsdag en vrijdagavond van 18.00-19.00 uur in de Praktijk Paracelsus - 0182-584053
 • Praktijk voor Holistische Oogdiagnose - 0182... lees verder

  Klik hier om de volledige locatie beschrijving te bekijken of hier voor Google Maps


Inloophuis Leven met kanker - Woerden

Wilhelminaweg 12, 3441XC, Woerden, Utrecht, Nederland

Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda / Inloophuis Leven met kanker - Woerden

Het Inloophuis biedt een ontspannen ontmoetingsplaats voor mensen die leven met... lees verder

Klik hier om de volledige locatie beschrijving te bekijken of hier voor Google Maps

Aanbod

Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda

Aanbod

 • Afslanken met yoga: Snel de extra pondjes er af? Een vitaliteitsboost krijgen?

  Een gratis yogales voor iedereen die wil afvallen en toch energiek blijven. Gratis tips om zonder honger te lijden en anders te eten, af te vallen.

 • Kennismaking met CHI NENG QI GONG voor kankerpatiënten

  Met deze Oosterse methode kun je toch bewegen, ook al ben je nog niet helemaal fit. We verzamelen de Chi of Prana, door de bewegingen, steeds weer naar ons toe en laten het teveel ook weer gaan. Voor borstkanker-patiënten worden de bewegingen ”vertaald”, aangepast. Dit houdt in dat voor andere handicaps hetzelfde geldt.

  Deze methode is ontwikkeld door Dr Pang Ming, een arts uit China die Oosterse en Westerse Geneeskunde heeft gestudeerd en het eerste medicijnloze ziekenhuis in Beijng heeft opgericht. Het is een manier die mij veel doet denken aan Mindfulness: je gaat na een cursus, die 10 lessen duurt, heel anders naar de dagelijkse dingen om ons heen kijken, er komt een diepe vrede over je en je versterkt het immuunsysteem ermee. Je wordt energieker. De oefeningen kunnen zittend en staand, zelfs liggend worden gedaan. Ik heb er geweldige resultaten van mogen aanschouwen.

 • Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda

 • Kennismaking met CHI NENG QI GONG voor beginners: ”Van het hoofd naar het hart"

  Deze healings- en bewegingsleer is eigenlijk meditatief bewegen. Het is een medische vorm van Qi Gong en bestaat uit simpele,gemakkelijk te leren bewegingen. Het versterkt het zelfgenezend vermogen en kan door zieke en gezonde mensen worden geleerd. Het beoogt een goede gezondheid tot op hoge leeftijd en in het kader van valpreventie kan het heel goed zijn voor de oudere mens. Het werkt fantastisch tegen stress en zonder uitputtende oefeningen verbeter je toch je conditie.

 • Mindfulness: Maak van iedere dag een feest

  Mindfulness heeft mijn eigen leven veranderd:heel anders ben ik gaan kijken naar de dingen die op mijn bordje werden gelegd om de mogelijkheid te bieden verder te groeien en niet op mijn lauweren te gaan rusten. Want: Mindfulness is een uitdaging.Na de cursus kan het leven lichter, gemakkelijker worden,want als we de lessen aandacht willen geven, die ons worden aangeboden, komen deze lessen niet meer terug.

  De cursus duurt 8 weken en er wordt inzet van je gevraagd. Wat Mindfulness porecies is? Dagelijkse dingen doen met je VOLLE aandacht bv eten met je volle aandacht, vermijdt multitasken, kijk met kalmte naar je e-mail box met 300 nieuwe berichten enz. Het kan een grote steun zijn als je ineens je werk kwijt bent of als er zich een andere crisis aandient. Ik hoop dat je nieuwsgierig bent geworden.

 • Quantum Touch, een kennismaking

  Q.T. is een techniek uit Amerika, die sinds enkele jaren bekend is in Nederland. Q.T. gaat uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam (mens en dier). Ieder lichaam van mens en dier heeft een trilling. Als je lichaam gezond is, heeft het EEN grondtrilling. Heb je ergens een blessure, dan is de trilling op die plek een andere trilling dan in de rest van het lichaam. Deze trilling is meestal lager, hetgeen een pijngevoel veroorzaakt.

  Q.T. herstelt die basis trilling. Ik gebruik verschillende technieken om die basistrilling weer terug te krijgen. Ik werk o.a. met chakra’s, kleur, ademhalingstechnieken en nog andere tools, om dit te bewerkstelligen. Thea Kramer heeft als mijn lerares en Q.T. Instructor, een nieuwe methode ontwikkeld die sneller en effectiever werkt dan de oude methode, het is de Quantum Reset Methode. Deze specialisatie is veel sterker en om dat goed te ervaren heb ik deze Opleiding twee maal gedaan.

 • Mindfulness voor tijdens en herstel van kanker - Crisis? Ga denken vanuit mogelijkheden: je bent meer dan je kanker

  Mindfulness is een bewezen effectieve vaardigheid om houvast te bieden in een tijd van onzekerheid en minder vertrouwen in het lichaam. Kanker is zo confronterend voor jezelf, maar ook voor degene van wie je houdt. Als ervaringsdeskundige, hetgeen een meerwaarde is als je mensen met kanker wilt ondersteunen is mijn ervaring, heb ik heel veel steun gehad aan mijn familie. Het is goed, om samen met je partner deze 8 weekse cursus te doen. Mindfulness wil bewerkstelligen dat je zonder oordeel in het leven staat. Dat is een hele weg om af te leggen voor je zover bent. Mindfulness is een prachtig hulpmiddel om te accepteren wat het leven je aanbiedt(Mansuk Patel). Ik kan het nu zeggen door mijn Opleiding tot Mindfulness Trainer en 20 jarige ervaring als yoga en meditatie docent. Het lichamelijk en psychisch welbevinden wordt vermeerderd en stress verminderd. Ik wens je dit zo toe.

 • Homeopathie als aanvullende zorg voor tijdens en herstel van kanker

 • Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda

 • Mindfulness - Yoga introductie

  Een unieke mogelijkheid om yoga-oefeningen te doen en ook wat mindfulness tips te krijgen tijdens deze les, die nog niet in Gouda wordt gegeven. Het is een heerlijke verwen-les,waar je helemaal tot rust komt en geniet van elke minuut ontspanning. Meditatie zit er bij inbegrepen. Het is een les waarin de nadruk ligt op de spirituele kant van yoga beoefenen. We beoefenen de bodyscan, het meditatief lopen, het beoefenen van mededogen en gelijkmoedigheid. We leren weer met NIEUWE OGEN NAAR DE WERELD TE KIJKEN, ZONDER KRITIEK OF OORDEEL. Er zijn balans en adem oefeningen, er worden rek en strekoefeningen gedaan.

 • Meditatie voor beginners: Introductie

  Als beginner kun je ervaren wat meditatie voor jou doet. Het kan stress, ongemak en pijn verminderen, je rust geven op de meest hectische momenten,het vergroot je vitaliteit en veerkracht. De bedoeling is dat je mediteren als een dagelijkse voorwaarde ziet, om meer rust en vitaliteit te bekomen. Het wordt je dagelijkse routine en mijn eigen ervaring is, dat je eraan verslaafd raakt. Je krijgt veel verschillende soorten meditatie aangeboden tijdens de cursus zodat het een meditatie-methode op maat wordt, voor jouw persoonlijkheid.

  Welke meditatie-soort is voor jouw persoonlijkheid geschikt? De Meditatie opleiding heeft mij een houding gegeven van in het leven staan: ”Vol overgave doe ik wat mij te doen staat. Ik laat mijn gehechtheid aan de uitkomst los.” Met andere woorden: ik geef je een prachtig levensgeschenk in handen, maar JIJ bent degene die het moet uitpakken en besluiten wat je er mee gaat doen.

 • Stoelmassage voor vrouwen

  Een stoelmassage is gemakkelijk,wordt over de kleding gegeven zonder olie. Het is weinig belastend en geeft je direct weer nieuwe energie. Het kost niet veel tijd, maar ik begin wel met te vragen naar eventuele klachten. Er is aandacht voor je en zorg. In deze drukke tijd is het een leuk idee dat u zich in korte tijd weer fit voelt. Voordelen:het is niet duur en kost u een half uur totaal.

Bel Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda

+31 (182) 584 053

Email Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda

Onze Email

website

Onze Website

Bezoek Westhaven 54, 2801PM, Gouda, Zuid-Holland, Nederland
KvK 29048101
facebook-icon
linkedin-icon
Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda / Jantsje Dekker - Praktijk Paracelsus - Eduvents Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda / Jantsje Dekker - Praktijk Paracelsus - Eduvents Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda / Mindfulness - Eduvents Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda / Mindfulness - Eduvents Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda / Praktijk Paracelsus - Westhaven Gouda - Eduvents Praktijk Paracelsus - Jantsje Dekker - Gouda / Praktijk Paracelsus - Westhaven Gouda - Eduvents

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder