Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda


Introductie

Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda

Introductie

Wil je je beter voelen in welke zin dan ook?

Begin dan nu met yoga en ervaar de kracht van yoga! Yoga is voor iedereen van elke leeftijd geschikt en heeft direct een positief effect op het functioneren in het dagelijks leven.

Wil je een gratis proefles?, maak dan een afspraak!

Met veel aandacht voor ademoefeningen ( wie weer gezond gaat ademen merkt onmiddellijk dat hij / zij minder last heeft van spanningen ), ontspanningsoefeningen (ontspanning staat centraal in de hatha-yogales), yogahoudingen (de houdingen bevorderen de juiste werking van de organen, stimuleren de bloedsomloop, versterken het zenuwstelsel en zorgen dat spieren en gewrichten hun soepelheid behouden/ terugkrijgen).

Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda

Yoga kan helpen bij alle kwalen die uit onze westerse leefwijze voortvloeien, zoals stress, slapeloosheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, ademhalingsstoornissen en rugklachten. De noodzakelijke rust kunnen we vinden in yoga.

Alle inlichtingen over Hatha Yoga kun je krijgen bij Yogadocent Jan Hoegée.

Kleding advies

Als je interesse hebt en bij me langs komt voor een proefles zorg dan in ieder geval voor kleding die niet te strak en gemakkelijk zit, zodat je je goed kan bewegen. Er wordt gewerkt op blote voeten of met sokken. Verder heb je nodig een yogamat, camping-mat (géén zichzelf opblaasbare mat!)of gewoon een slaapzak. Eventueel voor de ontspanning een fleece-deken.

De eduvents maken gebruik van de volgende locaties :

De Triangel - Gouda

Deze eduvents worden verzorgd / begeleid door :

Jan Hoegée

EduStaff

Trainer / Coach / Docent(e)


Dhr Jan Hoegée

Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda / Jan Hoegée

Yogadocent Jan Hoegée geeft al meer dan 30 jaar yoga en is oprichter van Yogacentrum Gouda. Hij heeft zijn yoga-opleiding genoten in de Ahsram van de Divine Live Society te Aalst in België en is door Swami Chidananda ingewijd.

lees verder

Locatie(s)


De Triangel - Gouda

Coniferensingel 20, 2803JH, Gouda, Zuid-Holland, Nederland

Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda / De Triangel - Gouda

lees verder

Klik hier om de volledige locatie beschrijving te bekijken of hier voor Google Maps

The Power of Yoga

Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda

The Power of Yoga

Hoewel yoga een modeverschijnsel van deze tijd lijkt te zijn, is het niet iets nieuws. De technieken van yoga zijn al vele eeuwen oud, maar zelfs nu nog vinden de yoga-beoefenaars in dit werk een bron van inspiratie en waardevolle begeleiding.

Hatha Yoga

Wanneer mensen het hebben over yoga, dan bedoelen ze meestal Hatha Yoga; deze vorm van yoga is de bekendste. Uit deze variant zijn veel stijlen van Yoga ontstaan zoals; Power Yoga, Iyangar Yoga, Ashtanga Yoga, Kundalini Yoga en Bikram Yoga.

Hatha Yoga is de ultieme onderhoudsbeurt

Mensen gaan yoga doen omdat ze zich beter willen voelen in welke zin dan ook. Vaak is men zich er niet van bewust ergens last van te hebben. Na een tijdje blijken yoga–leerlingen vaak verlichting te krijgen van rug-pijn en andere kwalen zoals astma, slapeloosheid, chronische vermoeidheid, stress, indigestie, constipatie, menstruatie-problemen, artritis en artrose.

Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda

Yoga als therapie

Indien men om therapeutische reden Yoga wil gaan beoefenen is het noodzakelijk dit eerst te bespreken met de arts of fysiotherapeut. Men mag nooit verzuimen ook de yoga-docent op de hoogte te stellen van alle afwijkingen met betrekking tot een normale gezondheid.

Adem–oefeningen

Veel mensen ademen zonder dat zij dit beseffen, niet op de juiste manier. Men ademt vaak te snel en te oppervlakkig, meestal wordt slechts het bovenste deel van de longen gebruikt. Wie weer gezond gaat ademen merkt onmiddellijk, dat hij veel minder last heeft van spanningen en nervositeit.

Ontspannings-oefeningen

Het zich niet kunnen ontspannen is een probleem waarvan veel mensen zich wél bewust van zijn. In de Hatha Yogales staat ontspanning centraal.

Yoga-houdingen ( asana’s)

Asana’s vormen een belangrijk onderdeel van de yogalessen. Deze houdingen ( die men vaak voor lenigheidsoefeningen aanziet) bevorderen de juiste werking van de organen, stimuleren de bloedsomloop, versterken het zenuwstelsel en zorgen er Voor dat spieren en gewrichten hun natuurlijke soepelheid behouden ( of terugkrijgen).

Bel Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda

0182 - 531 768

Email Yogacentrum Gouda - Hatha Yoga - Jan Hoegée - Gouda

Onze Email

website

Onze Website

Bezoek De Triangel, Coniferensingel 20, 2803 JH, Gouda, Nederland
facebook-icon
linkedin-icon

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder