Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda

Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda

Introductie

Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda

Introductie

Je kunt bij ons terecht voor verschillende vormen van yoga

Hatha Yoga

Yoga is al eeuwenoude methode, afkomstig uit India, om lichamelijk en geestelijk gezond te worden en te blijven. Hatha yoga is een heel fijne manier om je lichamelijk prettig te voelen en geestelijk in balans te zijn. Er ontstaat meer rust en harmonie wat de gezondheid en vitaliteit verbetert. Je wordt je meer bewust van lichaam en ademhaling.

Power Yoga

Power Yoga is ontspanning door inspanning. Uiteindelijk ontstaat er meditatie door beweging!Power Yoga is een krachtige dynamische vorm van yoga en is afgeleid van Ashtanga Yoga, een traditionele vorm van yoga uit India die 5000 jaar oud wordt geschat. In Power Yoga worden de asana's (yoga houdingen) aaneengeschakeld doormiddel van de adem. Hierdoor ontstaat er een 'flow' van bewegingen. De vloeiende bewegingen in combinatie met de gecontroleerde hoorbare ujjayi adem en de bandha's (energiesloten) activeren de energiestromen in je lichaam. 'Power' staat dan ook voor energie.

Tieneryoga (12 t/m 17 jaar)

Te oud voor kinderyoga en nog te jong voor volwassen yoga!

Vooral in deze fase van je leven gebeurt er veel. Eigenlijk wil je volwassen zijn maar soms zoek je ook nog naar het kind in jezelf. Je doet je best om je aan te passen en aan de andere kant ben je je aan het losmaken en wil je graag zelfstandig zijn. Je zit met vragen als: Wie ben ik? wat kan ik? wat durf ik? Een moment voor jezelf in deze leuke maar ook hectische tijd is dan op zijn plaats. Tieneryoga biedt je de gelegenheid even helemaal tot jezelf te komen en je actieve geest tot rust te brengen. Je leert jezelf kennen en waarderen zoals je werkelijk bent.

Bedrijfsyoga

Verhoog de vitaliteit en balans binnen uw bedrijf, organisatie of instelling met bedrijfsyoga!

Door onze hectische Westerse samenleving ontstaan er bij allerlei mensen regelmatig lichamelijke en geestelijke klachten. Bedrijfsyoga is gericht op ontspanning en het verhogen van de vitaliteit bij de werknemers waardoor stress, burn-out, rugklachten en andere werk gerelateerde klachten kunnen worden voorkomen. Het gevolg hiervan is dat het ziekteverzuim afneemt.

Een bedrijfsyoga les is speciaal afgestemd naar behoeften en kan plaatsvinden in het bedrijf of op locatie. Het zal een positieve invloed hebben op de gezondheid, vitaliteit en de productiviteit van de werknemers en zal bijdragen aan een goede werksfeer.

De eduvents maken gebruik van de volgende locaties :

Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda

Deze eduvents worden verzorgd / begeleid door :

Ruth Hornes

EduStaff

Trainer / Coach / Docent(e)


Mw Ruth Hornes

Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda / Ruth Hornes

Mijn naam is Ruth Hornes (1971). In 1998 ben ik me gaan verdiepen in Vipassana meditatie; wat betekent de kunst om te leven. Door meditatie kwam ik dichter bij mezelf, raakte ik in balans, vond innerlijke rust en leerde in het hier en nu te leven. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een vorm... lees verder

Locatie(s)

Op je eigen locatie!

Beschik je zelf over een geschikte ruimte? Dan kunnen wij ook naar je toekomen! Dit kan bijvoorbeeld bij je thuis, maar uiteraard kunnen we ook in overleg samen een geschikte locatie uitzoeken / organiseren.


Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda

Citroenvlinderstraat 30, 2805 KJ, Gouda, Zuid-Holland, Nederland

Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda / Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda

lees verder

Klik hier om de volledige locatie beschrijving te bekijken of hier voor Google Maps

Hatha Yoga

Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda

Hatha Yoga

Wat is Hatha Yoga?

Yoga is al eeuwenoude methode, afkomstig uit India, om lichamelijk en geestelijk gezond te worden en te blijven. Hatha yoga is een heel fijne manier om je lichamelijk prettig te voelen en geestelijk in balans te zijn. Er ontstaat meer rust en harmonie wat de gezondheid en vitaliteit verbetert. Je wordt je meer bewust van lichaam en ademhaling.

Yoga verenigt lichamelijke met geestelijke bewustwording. Centraal staat het ervaren van het lichaam en de adem door specifieke lichaamshoudingen (asana's) en ontspanningsoefeningen. Hatha Yoga bevordert de gezondheid en leert je kracht te putten uit verborgen bronnen in het lichaam.

Onze gedachten zijn voortdurend in beweging. Vaak hebben we moeite om in het 'hier-en-nu' te zijn. Yoga helpt je bewust te worden van je gedachten en daardoor je geest te kalmeren. Yoga maakt het hoofd leeg. Het resultaat is meer rust, een betere concentratie en een hernieuwd bewustzijn van de keuzes die je maakt.

Yoga is dan ook een uitstekende manier om fysieke spanningen los te laten. Tijdens het oefenen van de lichaamshoudingen leer je goed naar je lichaam te luisteren: waar liggen je grenzen, waar bevinden zich blokkades? Met de juiste ademhalingstechnieken kun je vervolgens deze grenzen verleggen en blokkades verminderen. Zo ontstaat meer ruimte en kan de energie vrij door je lichaam stromen.

Wekelijks een uur yoga doen betekent dat je iedere week een uur voor jezelf hebt om bij te komen. Dat uur vormt de basis. Het gaat om een bewustwordingsproces dat langzaam een uitstraling naar het dagelijks leven moet krijgen.

Yoga werkt op het spiritueel bewustzijn en is niet gebonden aan godsdienst of cultuur.

Power Yoga

Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda

Power Yoga

Wat is Power Yoga?

Power Yoga is ontspanning door inspanning. Uiteindelijk ontstaat er meditatie door beweging!

Power Yoga is een krachtige dynamische vorm van yoga en is afgeleid van Ashtanga Yoga, een traditionele vorm van yoga uit India die 5000 jaar oud wordt geschat. In Power Yoga worden de asana's (yoga houdingen) aaneengeschakeld doormiddel van de adem. Hierdoor ontstaat er een 'flow' van bewegingen. De vloeiende bewegingen in combinatie met de gecontroleerde hoorbare ujjayi adem en de bandha's (energiesloten) activeren de energiestromen in je lichaam. 'Power' staat dan ook voor energie.

In een Power Yoga les komen fysieke- en mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Zowel lichaam en geest worden versterkt. Je lichaam wordt leniger en krachtiger, je krijgt meer energie, je lichaam reinigt zich en voel je innerlijke rust. Je kunt kiezen voor een redelijk fysieke uitdaging, de ene houding is gemakkelijker dan de andere, maar alleen jij bepaalt waar jouw grens ligt. Het gaat om naar binnen keren, voelen en ervaren.

Zo ziet een Power Yoga les eruit:

We beginnen altijd met het aarde element: om te focussen op de te volgen les, waarna de Zonnegroeten A en B worden gedaan om op te warmen, aansluitend aaneengeschakeld de asana's gevarieerd van staande, zit- en lighoudingen, daarna een Pranayama oefening (ademtechniek) en tenslotte sluiten we af met een welverdiende ontspanning!

Ik zou Power Yoga aanraden aan iedereen die op een 'actieve manier' meer harmonie wil brengen in zijn of haar leven. De kwaliteit van de aandacht die je jezelf kunt geven bepaalt de grootte van het effect, wat kan reiken tot ver buiten je yogamat.

Yoga werkt op spiritueel bewustzijn en is daarom niet gebonden aan godsdienst of cultuur.

Bel Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda

06 - 5585 8625

Email Yoga Studio Vlinder - Ruth Hornes - Gouda

Onze Email

website

Onze Website

Bezoek Yoga Studio Vlinder, Citroenvlinderstraat 30, 2805 KJ, Gouda
BTW NL 1735.00.353.B01
KvK 244 56 718

Rubrieken

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder

Vergelijk Eduvents


Je hebt (nog) geen eduvents om te vergelijken.