Locatie details voor

STA-ART ateliergebouw Elckerlyc - Alphen


Havixhorst 254
2402MZ  Alphen aan den Rijn

Kunstenaarscollectief STA-ART in Alphen aan den Rijn opende op zaterdag 1 maart 2014 officieel het nieuwe ateliergebouw aan de Havixhorst te Alphen aan den Rijn.

Aanleiding voor het in gebruik nemen van het gebouw is het opzeggen van de huur door de gemeente Alphen aan den Rijn van diverse, tijdelijke atelierruimtes op verschillende locaties in Alphen aan den Rijn. Hierdoor ontstond er grote vraag naar nieuwe onderkomens voor beeldend kunstenaars. Na overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn werd STA-ART het voormalig buurtcentrum Elckerlyc te huur aangeboden als ateliergebouw. Na een verbouwing zijn 11 ateliers ontstaan.

De trotse huurders zijn: Petra van der Made, Cara Yuan, Doetie Spinder, Truus Martens, Ellen Kuipers, Sylvia Leeflang, Gerrie Gerritsen, Monique Verboom, Selma Noort, Henriette Bakhuyzen, Erik van Elven, Marcel Westervoorde en Edwin van de Brug. Een gevarieerde groep kunstenaars die werken vanuit verschillende disciplines zoals tekenen en schilderen, keramiek, fotografie en textiele werkvorming.

De kunstenaars waarderen hun mooie, nieuwe ateliers en de locatie in een leuke, rustige buurt en verwachten dat het ateliergebouw niet alleen voor hen een fijne werkplek is maar ook een aanwinst voor de buurt zal zijn.

"Elckerlyc" betekent in het Oudhollands 'elk mens' of 'iedereen' een toepasselijke naam vinden de kunstenaars, vandaar dat er voor gekozen is om onder dezelfde naam verder te gaan als het voormalig buurtcentrum.


De volgende aanbieders maken gebruik van deze locatie

Je kunt hier voor de volgende eduvents terecht


Schilderen met acrylverf - creatieve cursus leren schilderen - Alphen aan den Rijn Aarlanderveen Boskoop Hazerswoude-Dorp Rijndijk Ter Aar Woubrugge Zwammerdam

Schilderen met acrylverf - creatieve cursus leren schilderen - Alphen aan den Rijn Aarlanderveen Boskoop Hazerswoude-Dorp Rijndijk Ter Aar Woubrugge Zwammerdam

Schilderen met acrylverf - creatieve cursus leren schilderen - In deze cursus leert u te werken met acrylverf. Aan het eind van de cursus hebt u geëxperimenteerd met diverse technieken en materialen... lees verder


Rubrieken
Provincie
Plaats(en)
Soort Eduvent
Prijsrange
Aanvullend
Reset

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder

Vergelijk Eduvents


Je hebt (nog) geen eduvents om te vergelijken.