Alles van en over Leiden Examentrainingen

Leiden Examentrainingen. Alles over examentrainingen in Leiden. Een leuke, originele, voordelige, creatieve examentraining in Leiden vind je hier!. Eduvents: daar word je wijzer van! Workshops, cursussen, trainingen, opleidingen, thuis- en zelfstudies, lessen en bijlessen, lezingen en coaching verrassend dichtbij! Laat je inspireren!.

Aanbieder
Studiekring - huiswerkbegeleiding bijles...
Resultaten 1 - 5Laat zien:     Eduvents per pagina

Trefwoorden: examentraining Leiden, examentrainingen Leiden, examentrainingen in Leiden, examentraining in Leiden, examentraining Leiden, Leiden examentraining, examentrainingen voor groepen Leiden, groeps examentrainingen Leiden, goedkope examentrainingen Leiden, voordelige examentrainingen Leiden, leuke examentrainingen Leiden, examentraining aanbiedingen Leiden, spirituele examentrainingen Leiden, originele examentrainingen Leiden, creatieve examentrainingen.

examentraining, , in nederland, nederland , nederland, examentraining in nederland, nederland examentraining, examentraining nederland, voor groepen, groeps-, goedkope , voordelige , leuke , examentraining aanbiedingen, spirituele , originele , creatieve , bedrijfs-, voor het bedrijf, in-house , maatwerk , examentraining op maat

Studiekring - huiswerkbegeleiding bijles examentraining 

Leiden is de vierde gemeente van Zuid-Holland met ruim 120.000 inwoners wordt omringd door plaatsen als Oegstgeest, Voorschoten en Leiderdorp en behoort tot de dichtstbevolkte gemeenten van Nederland. Leiden heeft een enorme historie zoals de oudste universiteit van Nederland, de oude binnenstad, vele bouwwerken en hofjes.

De Oude Rijn stroomt door Leiden. Buiten de stad splitst de Nieuwe Rijn zich af, om in de binnenstad samen te komen met de Oude Rijn. Ook het Rijn-Schiekanaal en de Zijl takken vanuit Leiden af richting het zuiden respectievelijk het noorden. Leiden wordt omringd door de gemeenten Teylingen (en de Bollenstreek), Leiderdorp, Zoeterwoude, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Wassenaar, Katwijk en Oegstgeest.

De eerst vermeldingen over Leiden zijn uit het jaar 860 en is ontstaan als dijkdorp bij de Oude Rijn en de Nieuwe Rijn. De naam Leiden waarschijnlijk is afgeleid uit het Germaanse woord leitha, dat waterloop, wetering of water betekent. De stadsrechten stammen uit 1266 en werd één van de grootste steden van het gewest Holland en stond bekend om de lakennijverheid. In 1420 werd Leiden veroverd door hertog Jan V! van Beieren. Na het Spaanse beleg was afgeslagen (Leidens ontzet 3 oktober 1574) kreeg de stad in 1575 de eerste universiteit van Nederland. In de Gouden Eeuw was Leiden, na Amsterdam, mede door de textielnijverheid de op één na grootste stad van Nederland. De groei van de bevolking maakte een aanleg van grachten en singels noodzakelijk. Het huidige centrum van Leiden werd in 1659 afgerond. In de 18e eeuw raakte de textielnijverheid in verval, door beschermende maatregelen in Frankrijk en de hoogte van de lonen. Op 12 januari 1807 vond de Buskruitramp plaats. Op de plaats van de ramp kwamen later het van der Werfpark en het Kamerlingh Onnes Laboratorium. In 1868 werd gestart met de bouw van het Academisch Ziekenhuis na een grote cholera epidemie. Voor het Leiden van nu is de wetenschappelijke kennis en nieuw technologie ven belang. Ook het toerisme is erg belangrijk voor deze stad.

Leiden bestaat uit diverse districten: Binnenstad zuid, Binnenstad noord, Stationsdistrict. Leiden-Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict en Stevenshofdistrict. Het water is een belangrijk onderdeel van de binnenstad. De stad heeft diverse grachten en singels waarvan rapenburg de bekendste gracht is. Buiten het centrum vind je de Zijl, de Haarlemmertrekvaart, de Trekvliet, Vlietland, de Kagerplassen en het Valkenburgse Meer. In leiden zijn er ook veel parken zoals het Plantsoen, Ankerpark, Huigpark, de Hortus Botanicus, Leidse Hout, Bos van Bosman, park Merenwijk en het polderpark Cronesteyn.

De gemeente leiden kent vele bezienswaardigheden: Pieterskerk, Hooglandse Kerk, Burcht, Hartebrugkerk, Waag, Rapenburg, Academiegebouw, Stadhuis, Gemeenlandsehuis van Rijnland, Oude Sterrewacht, de Morspoort, de Zijlpoort, Doelenpoort, Molens, Hofjes, Bruggen, wevershuisjes en oorlogsmonumenten, de Leidse Loper langs 24 historische bezienswaardigheden, Marekerk. Leiden kent heel rijksmonumenten en gemeente monumenten. De binnenstad is beschermd stadsgezicht. Voor een musem bezoek kan je ook prima Leiden terecht, denk hierbij aan: Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, Naturalis, Musem Boerhaave, Stedelijk Museum De Lakenhal, Hortus botanicus Leiden en SieboldHuis. Ook voor film, muziek, theater en kunst is Leiden een boeiende stad met de bioscopen Trianon, Lido, het filmhuis Het Kijkhuis, de concertzaal de Stadsgehoorzaal, de Aalmarkt, de Waag. De theater locaties de Leidse Schouwburg, het Imperium Theater en het Scheltema Complex. Ook is Leiden bekend van het Leids Cabaret Festival. Leiden herbergt diverse bibliotheken waaronder Bibliotheca Thysiana, de Universiteitsbibliotheek Leiden en de openbare bibliotheek.

Het hele jaar kan je terecht voor de vele evenementen die worden georganiseerd. De Leidse Jazzweek, Scratch Muziekdagen, Zomerjam, Leidse Draaiorgeldagen, Lakenfeesten, De Gouden Pet, Rembrandtfestival, Werfpop, EL CID-week, Rapenburgfestival, Ontzettend Leiden, Leidens ontzet, Leids Film Festival. Dichter Bij Jou en de Military History Day. Leiden ligt aan drie spoorlijnen: de Oude Lijn, de Schiphollijn en lijn naar Utrecht en drie stations Leiden Centraal, De Vink en Lammenschans. De belangrijkste verkeerswegen in Leiden zijn de Doctor Lelylaan/ Churchillaan, de Willem de Zwijgerlaan, de Schipholweg en de Plesmanlaan. Leiden is een echte fietsstad.

Leiden heeft 2 universiteiten en een hoge school. De Universiteit Leiden, de Amerikaanse Webster University en de Hogeschool Leiden gevestigd in het Leiden Bio Science Park. Voor het MBO heb je de ROC’s, ID college en de Leidse Instrumentenmakersschool. Leiden heeft verschillende ziekenhuizen LUMC, het Diaconessenhuis en het Rijnland Ziekenhuis.

Er zijn veel bekende mensen die een band hebben met Leiden: Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg, Mondriaan, Constantijn Huygens, Herman Boerhaave, Heike Kamerlingh Onnes, Hendrik Lorentz, Pieter Zeeman, Nicolaas Beets, J.M.A. Biesheuvel, Rudy Kousbroek, Tomas Lieske, Maarten ’t Hart, Jacob van Lennep, Willem Otterspeer, Piet Paaltjes, Karel van het Reve en Jan Wolkers.

Er is een ruime keuze aan restaurants: Restaurant Luxor, Eetcafé La Bota, Restaurant Rhodos, Het Prentenkabinet, Restaurant Dok 2, Restaurant Woo Ping, City Hall Italian bar-bistro. Bekende café’s zijn: Belgisch Bier Café Olivier, North End Pub, Stadscafé Van der Werff, Rockcafé Lazarus, Café diner de Grote Beer, Café de Bonte Koe, Café Restaurant Grande Cantina Oloroso, Grandcafé De Nachtwacht, Jazzcafé de Twee Spiegels, Lemmy’s whiskey- en biercafé en Poolcafé The Church.

workshop Leiden workshop, workshops Leiden workshops, cursus Leiden cursus, cursussen Leiden cursussen, opleiding Leiden opleiding, opleidingen Leiden opleidingen, training Leiden training, trainingen Leiden trainingen, les Leiden les, lessen Leiden lessen, bijles Leiden bijles, bijlessen Leiden bijlessen, dansles Leiden dansles, danslessen Leiden danslessen, fotografie cursus Leiden, fotografie workshop Leiden, rijles Leiden rijles, rijlessen Leiden rijlessen, huiswerkbegeleiding Leiden huiswerkbegeleiding, lezing Leiden lezing, lezingen Leiden lezingen, coaching Leiden coaching

Rubrieken
Provincie
Plaats(en)
Soort Eduvent
Prijsrange
Aanvullend
Reset

Vragen? 0182 - 308183

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox!

Of volg ons op Facebook!

Menu Aanbieder